6. Messari on nyt selätetty osa 1

Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikkina päivinä messarissa. Eli siis yhteensä kolme päivää tuli kulutettua kenkiä messarin kovilla lattioilla. Shoppailua tuli harrastettua varsinkin sunnuntaina, koska silloin on yleensä parhaat tarjoukset. Perjantai oli aika hiljainen päivä, käytävillä mahtui kulkemaan hyvin koiran kanssa ja minnekään ei tarvinnut jonotella. Lauantaina oli aivan törkeän paljon porukkaa, käytävillä ei nähnyt lattiaa koirien, häkkien, matkalaukkujen ja kiireisten ihmisten seasta. Sunnuntaina oli taas huomattavasti rauhallisempaa ja parhaat alet. Ostoksista lisää myöhemmin.. Pahoittelen jo nyt postauksen huonolaatuisista kuvista! En ole vielä saanut parempia haltuuni..

Perjantai oli itselleni henkisesti ehkä se kaikkein vaikein päivä. Meidät oli kutsuttu tokonuorten kutsukilpailuun. Osallistujia ei ollut paljoa, mutta enemmän se miljöö aiheutti sydämen tykytyksiä. Harva nimittäin on päässyt (tai joutunut) esiintymään ja kilpailemaan niin isolle kentälle. Kameramiehet kameroineen, iso yleisö, aplodit, jännä matto, toiset koirat, kuuluttaja joka esitteli liikkeitä ja selosti suoritusta... Häiriötä siis todellakin oli, ja se näkyikin suorituksessa.

Verrattuna viime kokeeseen, olen todella tyytyväinen Ruuhun ja itseeni. Viime kokeessa Janakkalassa jännitin todella paljon, olin kireä ja koira paineistui. Nyt messarissa onnistuin jotenkin pitämään pääkoppani kasassa, vaikka Ruu painestui ihan ympäristöstä. Voin tässä vaiheessa paljastaa, että voitettiin Ruun kanssa oma luokkamme ja saimme pisteitä yhteensä 174/200p. Käyn liikkeet läpi tuossa alempana. Meidän suorituksen näet tästä.

Paikkis (c) Pipa Pärssinen


Paikkis/paikallaolo, eli koiran pitää maata 1min paikoillaan 15m päässä ohjaajasta. Ruu oli todella hämmentynyt ja vähän pihalla kehään tullessa. En saanut sitä kunnolla heräteltyä, ja valot ottivat meidän molempien silmiin. Kun liikkuri tuli kohdalle, jouduin antamaan kaksoiskäskyn, että Ruu meni maahan. Se ei selvästikään ollut ihan kuulolla. Paikallaan se pysyi ihan hyvin, mutta meni lonkkamakuulle paikkiksen loppupuolella, eli saatiin siitä 7½. 10 pisteestä lähti 2p kaksoiskäskyn takia ja ½ p. lähti lonkkamakuun takia. Sivulle Ruu nousi hyvin ja oli taas hereillä. Paikkikseen olen tyytyväinen, sillä koira kuitenkin pysyi paikallaan, ja se on kaikkein tärkeintä!

Paikkiksen jälkeen menimme odottelemaan omaa suoritusta takatilaan ja jännittämään muiden suorituksia. Liikkeiden suoritusjärjestys oli mielestäni todella kiva. Ensin paikkis, sitten yksilöliikkeet menivät järjestyksessä: kaukokäskyt, luoksetulo, liikkeestä maahan, kapulan pito, hyppy ja seuruu.

Kaukokäskyissä Ruu meni maahan hyvin vireellä, mutta istumaan se ei meinannut nousta. Onneksi nousi sentään toisella käskyllä. Jos ei olisi noussut niin liike olisi mennyt nollille, mutta nyt tuli sentään 8. Meillä kaukokäskyt on normaalisti ollut 10 luokkaa, joten tässä huomaan miten paljon häiriö vaikutti. Ruu oli edelleen hieman pihalla. Muuten liike meni todella hyvin ja oli napakka kokonaisuus.

Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta Ruu on alkanut nyt vähän steppailemaan lähdöissä. Se vähän tassuttelee etujaloilla, kun se jätetään istumaan. Ei nyt mitenkään radikaalisti vielä. Eli siihen on nyt tärkeää puuttua ennen kuin tuosta oikeasti tulee sääntö eikä poikkeus. Luoksetulo oli muuten todella hyvä ja vauhdikas. Siitä tuli 10.

Seuraavaksi meillä oli pari vahvempaa liikettä, hyppy ja kapulan pito, jotka onnistuivat molemmat 10 arvoisesti. Ennen hyppyä Ruu oli vähän levottoman oloinen, mutta hyppäsi silti esteen ja tuli ihan asiallisesti sivulle.

Seuruu, meidän ongelmaliike. Minä painestun ja sen takia Ruu paineistuu aivan älyttömästi seuruussa kokeissa. Meille oli helpotus, että seuruu oli viimeisenä. Se jos epäonnistuu heti alussa, niin koko koe menee sitten vähän siinä. Tällä kertaa pidin jotenkin itseni kasassa ja Ruu pysyi siis kanssa iloisena ja seurasi mielellään. Alussa paineistui ja vähän harhaili, mutta monta onnistunutta pätkää siellä oli kanssa välissä! Seuruusta saatiin 8, joka on numeron verran paremmin kuin viime kokeessa.

Kokonaisvaikutelma oli 10, josta olen todella ylpeä! Aina ennen ollaan saatu 9, mutta nyt tuli viimeinkin se 10! Yhteensä pisteitä saatiin siis 174/200p ja se riitti luokan voittoon. Koehan oli epävirallinen, eli koulutustunnus saadaan vasta sitten kevään puolella.
Ruu ja hienot palkinnot!


Juniorhandler oli ja meni. Esitin tuttuni japanese chinin ja saimme/sain erinomaisen arvostelun kroatialaiselta tuomarilta. Soma liikkui hyvin kehässä, mutta seisoskelu ei olisi kiinnostanut tätä neitiä tällä kertaa. Hyvin esiintyi kuitenkin kokonaisuudessaan! Hyvä tapa aloittaa ja lopettaa jh-ura! Onnittelut muuten tutuille ja ystäville menestyksestä jh-kehissä! <3


Lauantaista ja sunnuntaista on tulossa postaukset vielä erikseen! Muistakaa seurata ig:ssä @nennaruu! Päivittelen sitä useammin kuin blogia :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

1. Tästä se lähtee

4. Messarin ostoslista